dijous, 14 de febrer del 2013

Bacallà de Quaresma

Bona nit a tothom !!!! Què tal s' aprova aquest Sant Valentí ??? Bé, suposo que vosaltres el celebreu el dia de St. Jordi, com tota la resta dels catalans. Si us hi fixeu, aquest diumenge és el Dia de Quaresma, per tant, molt aprop del Carnaval, per això, aquest any he volgut fer un plat típic d' aquesta diada: el Bacallà de Quaresma.
Aquest plat és d' un cuiner anomenat Marc Gascons, del restaurant Els Tinars, de Llagostera ( El Gironès ).
És un plat una mica complicat d' elaborar, i també una mica llarg, és a dir, que no es fa amb mitja horeta.
La porció és per a 4 persones, o per dos, si és que teniu molta gana ...
Els ingredients són: 1 kg de bacallà, 200 g de musclos, 100 g de prunes seques, 2 ous durs, 2 carxofes, 1 ceba, 2 grans d' all, 8 ametlles torrades, 1 cullerada de conyac, farina, julivert, margarina, oli i sal.
Hi poden haver alguns ingredients que no podeu trobar, com poden ser els musclos, que si no els trobeu no es trobaran gaire a faltar. Seria més fotut si no trobéssiu el conyac, però jo ja ser que d' això en teniu, oi que sí ??? En cas contrari, es podria fer servir ratafia o moscatell.
En la preparació, primer netegeu les carxofes, talleu-les a trossos prims i feu-les bullir en un cassó amb aigua i un xic de sal. Reserveu-les i bullir també els musclos fins que s' obrin. Llavors, poseu una paella al foc amb oli, fregiu els talls de bacallà enfarinats i, quan comencin a agafar color, passeu-los a una cassola de fang. Amb l' oli del bacallà, sofregiu la ceba trinxada i afegiu-hi després un xic de farina, el conyac per aromatitzar i una picada d' all, julivert i ametlles torrades deixatada amb una mica d' aigua. Incorporeu-hi un parell de nous de margarina i ben bé un litre d' aigua i aboqueu la salsa per sobre el bacallà. Poseu la cassola a foc baix i, quan arrenqui el bull, fiqueu-hi les carxofes, els ous durs tallats per la meitat, les prunes que abans haureu bullit durant cinc minuts i els musclos. Rectifique-ho de sal, si cal, ja que el bacallà ja és bastant salat, i deixeu-ho coure tot junt uns minuts i serviu el bacallà ben calent.
Espero que gaudiu molt fent aquesta recepta, tant com vaig fer jo, i recordeu, mai quan estiguis menjant diguis: NYAM, és un consell de professional.
Bon appetit !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada